Wednesday, July 2, 2008

Biruitorul mortii...

Cand ne gandim la moarte? Cand sapam de un accident pe drum sau la locul de munca, sau cand ajungem in spital grav bolnavi?
Este moartea ceva rau sau bun?
Eu stiu ca orice sfarsit aduce un inceput. Dupa seara vine dimineata. Dupa furtuna vine vreme buna....
Pentru unii sa mori e ceva poetic, e romantic...aici ma refer la cei care isi iau viata din cauza unor depresii sau dezamagiri in dragoste.
Multe manipulari ale maselor facute de diverse secte induc ideea ca prin moarte pot sa ajunga la absolut, sa fie mantuiti, dar este suficient?
Multi se intreaba daca dupa moarte ne asteapta ceva. Cati vom fi si unde vom trai? Ne vom aduce aminte de experientele trecute?
Daca nu ne-ar astepta ceva dupa moarte atunci dece mai traim? Si daca am aparut intamplator dece nu disparem intamplator. Totul are o lege.
Chiar si haosul are legea lui.
Cum putem sa biruim moartea?
Iata ce ne invata Biblia: "Biruitor prin Cuvantul Sau" Isaia 2:8, "Biruitor prin invierea finala" Ioan 5:28-29, "Biruitor prin minuni" Ioan 11:44,
"Biruitor prin invierea Lui" 1 Corinteni 15:4, "Biruitor prin puterea Sa" Apocalipsa 1:18.

Cuvantul Sau este baza oricarei invataturi, sursa intelepciunii si a vietii. Ca sa ai biruinta trebuie sa ai putere. Puterea ce mai mare care
exista este la Dumnezeu si El o da celor ce asculta de El si celor cu inima curata.

Credinta noastra este in Isus, care a inviat din morti. Toti putem muri, dar cine poate sa se ridice singur din mormant?
La glasul Sau ne vom ridica din mormant pentru ca asa zice Cuvantul Sau si vom sta in fata Lui la judecata.

Speranta noastra e in Isus, pentru ca El este singurul care a birut moartea, si daca Il urmam si noi vom invia, dar mai mult vom invia pentru
viata.

Moartea e un mijloc de evadare sau un scop?

No comments: